|
Forum ślubne Ślub-Wesele.pl
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
agbar uzależniony
Dołączył: 30 Mar 2008 Posty: 743
|
Wysłany: Czw 24 Kwi 2008, 16:04 Temat postu: |
|
|
Widzę, że większość z was ma już menu ustalone i dokładnie wiecie, czego chcecie. Ja mam jeszcze sporo czasu na przemyślenia. Menu będę ustalać dopiero w lutym. Ale poczytam co macie do powiedzenia, bo wtedy przynajmniej będę wiedziała od czego startować w rozmowie z kucharką _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
dianicho maniak
Dołączył: 19 Mar 2008 Posty: 1089
|
Wysłany: Czw 24 Kwi 2008, 20:38 Temat postu: |
|
|
po spotkaniach z kilkoma kucharzami (mój ojczym jest jednym z nich) powiem CI że lepiej mieć zarys tego co chcesz, bo kucharka bedzie miała milion pomysłów..
zastanów się jeszcze że jesli bierzecie kucharkę, to zapewne kupujecie jej produkty do zrobienia, zamiast jakichś przystawek w formie kanapek, czy wyłożenia wędlin na półmiski tata mi radził zrobić kanapki koktajlowe, takie malukie na którą zamiast 1kawałka szynki położysz 1/4plasterka, oprócz tego tyle samo sera, i oszczędzisz a efektownie będzie wyglądać
pomyśł o takich rzeczach - możesz też zamówić chlebki małe i do nich wlac żurek - droga zupka nie wyjdzie a jakie efektowne podanie...
pomyśl i takich pomysłów poszukaj - moja mała rada _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
agbar uzależniony
Dołączył: 30 Mar 2008 Posty: 743
|
Wysłany: Czw 24 Kwi 2008, 20:45 Temat postu: |
|
|
Dzięki Skorzystam. Ta kucharka była wcześniej na wielu weselach w mojej rodzinie i na weselu siostry mojego narzeczonego, więc mogę korzystać z doświadczenia wielu osób. Ale chetnie też skorzystam z tak fachowych porad jak Twoje _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
dianicho maniak
Dołączył: 19 Mar 2008 Posty: 1089
|
Wysłany: Czw 24 Kwi 2008, 20:50 Temat postu: |
|
|
bez przesady aż tak fachowe nie są bynajmniej nie moje, a mojego taty
ale jakby co służe pomocą bardzo fajnie ze sprawdzoną osobę macie, z polecenia _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
agbar uzależniony
Dołączył: 30 Mar 2008 Posty: 743
|
Wysłany: Pią 25 Kwi 2008, 17:24 Temat postu: |
|
|
Wszystkich mamy z polecenia. TO są ludzie, którzy od wielu lat pracują w tej branży i na dodatek nie biorą dużo za swoje usługi. _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
Kasia1302 gaduła
Dołączył: 16 Cze 2008 Posty: 341 Skąd: Chorzów
|
Wysłany: Czw 19 Cze 2008, 10:11 Temat postu: |
|
|
Ja się tam nie martwię kondycją taneczną moich gości:)są i starsze osoby i młodsze także na pewno jedno będą odpoczywać,a drudzy się bawić _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
Kejti kandydat
Dołączył: 22 Lip 2008 Posty: 44 Skąd: śląsk.
|
Wysłany: Wto 29 Lip 2008, 2:24 Temat postu: |
|
|
Stawiam na kuchnię polską, jednak zastanawiam się jak to potem będzie z kondycją taneczną. Napewno będzie zimna płyta, zagrycha itp. ;p
Nie ukrywam, że menu będę wybierała głównie pod siebie, ukochanego i najbliższych mi osób (rodziców, babć i dziadków i kuzynek.) tyle. ;p _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
martita początkujący
Dołączył: 29 Lip 2008 Posty: 7 Skąd: gniezno/hiszpania
|
Wysłany: Wto 29 Lip 2008, 14:21 Temat postu: |
|
|
ja mysle ze najlepiej podac tradycyje polskie tluste jedzenie bo jak wiadomo przy piciu wodki dobrze tlusto jesc zeby dluzej wytrzymac . Mysle ze tak wlasnie bedzie na moim weselu _________________
czy To Jest Wielka Rzecz-Znaczyć Dla Kogoś Wszystko |
|
Powrót do góry |
|
|
agbar uzależniony
Dołączył: 30 Mar 2008 Posty: 743
|
Wysłany: Wto 29 Lip 2008, 18:31 Temat postu: |
|
|
Na weselu siostry było w sumie tradycyjnie, ale bez tych wszystkich bigosów itp. Było bardziej lekkie jedzenie. I dobrze. Było ciepło, więc i tak nikt takich tłustych potraw nie tknąłby. _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
dziubek gaduła
Dołączył: 27 Cze 2008 Posty: 300 Skąd: ok. Kielc
|
Wysłany: Sro 30 Lip 2008, 17:57 Temat postu: |
|
|
Ja też nie będę mieć bigosu, udek ani flaków czyli takich typowo tradycyjnych dań weselnych, no tylko rosół tradycyjnie Będą różnego rodzaju mięska np. szwajcar, hetmański, pieczeń, pierś faszerowana, medalion, ryba z warzywami, ( oczywiście do wyboru) i oprócz tego zdecydowaliśmy sie na strogonow, i barszcz z krokietem lub żur śląski. W sumie mamy 5 dań gorących. _________________
http://www.komtechnik.pl |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach
|
Zamknij
Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies.
Warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies możesz określić w ustawieniach Twojej przeglądarki.
Warszawa : Katowice : Kraków : Poznań : Wrocław : Łódź : Szczecin : Gdańsk : Toruń : Bydgoszcz : Częstochowa : Olsztyn : Rzeszów : Piła : Zielona Góra : Lublin : Kielce
Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group |
|
|