Ślub-Wesele.pl - odwiedź nasz portal ! Fryzury ślubne 2016 Komis ślubny Baza firm Życzenia ślubne :: Portal dla nowoczesnych rodziców - AchTeDzieciaki.pl

Forum ślubne Ślub-Wesele.pl

spis menu
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 14, 15, 16 ... 66, 67, 68  Następny
 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum ślubne :: strona główna -> Menu weselne
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Tequs
początkujący
początkujący


Dołączył: 10 Lut 2009
Posty: 8

PostWysłany: Sro 18 Lut 2009, 19:04    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

niestety nie:)
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Botica
maniak
maniak


Dołączył: 26 Sty 2009
Posty: 1108
Skąd: Brzeszcze

PostWysłany: Sro 18 Lut 2009, 19:08    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

aaaaaa ... teraz już wiem dlaczego właśnie tyle oczko
_________________

Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Tequs
początkujący
początkujący


Dołączył: 10 Lut 2009
Posty: 8

PostWysłany: Sro 18 Lut 2009, 19:08    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Doradca śląsk napisał:
No domyślam sie jak to robisz Very Happy Ale jak tylko są ludzie zadowleni to super.

widzę po wypowiedzi, że raczej się nie domyślasz mam takie możliwości więc korzystam ale to tylko na swoim terenie:)
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Miya
bywalec
bywalec


Dołączył: 08 Mar 2009
Posty: 101
Skąd: Kraków

PostWysłany: Pon 16 Mar 2009, 12:46    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Nie wiem czy dobry temat, ale mamy takie menu, wybraliśmy sobie i nie wiem czy jest odpowiednie. Pierwowzór był inny ale doradzono mi, żeby je trochę odchudzić z mięs.

Aperitif:
Lampka szampana

Obiad:

Przystawka
Łosoś wędzony z musem paprykowym , kawiorem i sosem ziołowym

Zupa
Wersja I
Krem grzybowy w chlebie

Danie główne
Wersja I
Kaczka pieczona z jabłkiem i żurawiną, talarkami ziemniaczanymi i sałatką z czerwonej kapusty

Deser
Wersja I
Naleśniki saskie
Wersja II
Jogurtowy przysmak z pomarańczowym lustrem


Bufet
Rolada z perliczki z kurkami
Cielęcina pieczona na sosie podana
Galantyna z kaczki z wątróbką
Rolada łososiowa z marynowaną krewetką
Łosoś pieczony cały w asyście pstrągów
Zapiekany bakłażan z pomidorami i mozzarellą
Kurki duszone z cebulą i cukinią
Sałatka selerowa
Sałatka z kurczakiem i słonecznikiem
Sałatka wegetariańska
Sos paprykowy
Sos musztardowy
Koszyk pieczywa, masło
Owoce sezonowe

Dania gorące
Ragout z sarny z gruszką i curry
Barszczyk czerwnony lub chrzanowy

Do tego będziemy mieć stół wiejski w który będzie:
Prosiak płonący
Udziec wieprzowy w całości
Golonka peklowana z jarzynami
Kaszanka na ciepło z cebulą
Pierogi (z kapustą , grzybami , szpinakiem ,mięsem)
Pomidory faszerowane
Kapusta kiszona zasmażana
Ogórki kiszone
Musztarda
Chrzan
Ketchup
Chleb wiejski

Myślicie, że wystarczy? Wesele mamy na 80 osób, głównie naszych znajomych i przyjaciół(mamy małe rodziny). Będzie oczywiście osobne menu wegetariańskie.
Powiedzcie czy coś zmienić? Wybieraliśmy stąd. http://www.paszkowka.pl/wesela/layout/menu1.html Może macie pomysły żeby coś dodać? Zmienić? Pomóżcie! uśmiech
_________________
Zapowiedź filmu ślubnego/Coming soon
Nasz motylkowy ślub - prezentacja zdjęciowa
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Castia
maniak
maniak


Dołączył: 06 Maj 2008
Posty: 1517
Skąd: z serduszka P. ;)

PostWysłany: Wto 14 Kwi 2009, 18:03    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

nasze prawie w ostatecznym rozrysie oczko

Obiad
Rosół z makaronem
Ziemniaki
3 rodzaje mięs:
- Karkówka w sosie po żołniersku
- Kotlet schabowy
- Pierś z kurczaka z ananasem i serem
Pieczarki faszerowane
Surówki:
- Buraczki,
- kiszona kapusta,
- Marchew z groszkiem
Przysmak firmowy

Dania gorące
Płonące udko pieczone w miodzie 22: 00
Palucza (gulaszowa) 23: 30
Bigos z białą kiełbasą 1: 30
Barszcz czerwony z pasztecikami 3: 00

Przystawki
Półmisek mięs:
- Schab
- Pasztety
- Pieczone mięsiwa
Sałatki:
-Jarzynowa
-Grecka
-Ryżowa z kurczakiem
-Kijewska (z tuńczykiem)
Jajka faszerowane i w sosie tatarskim
Ryby :
- Ryba po grecku
- Łosoś wędzony
- Śledź (np. w occie)
Pomidory z mozzarellą
Bukiet warzyw
Frykadelki


do tego Tort o 24:00, ciasta, napoje zimne i gorące ile dusza zapragnie.
Koszt os/150 zł + 20 zł za poprawiny i do poprawin dwa gorące dania dodatkowo.

_________________
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Sadie
guru
guru


Dołączył: 12 Lut 2009
Posty: 3308
Skąd: Liversedge

PostWysłany: Wto 14 Kwi 2009, 22:13    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

nasz wzor menu jest taki:
-przystawkap- surowka,zupa, kanapki do wyboru
-danie glowne- rozne rodzaje mies i ryb.Opcja wegetarianska jest dostepna

-deser- ciasta,lody,ciasteczka,galaretki do wyboru
-kawa+czekoladki

Mamy mozliwosc mieszania setow z kilkunastu menu wiec robimy indywidualnie.Kazdy sobie zamawia co chce na przystawke,danie glowne i deser. Kawa i czekoladki sa jednakowe dla wszystkich. W cenie lampka szampana na toast plus kolekcja win do wyboru (niestety czerwonych).
Wydaje mi sie to w sam raz na nieduze wesele. Na zakonczenie bedziemy mieli torta.Co nie zjemy to rozdam gosciom.
_________________
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Angel1978
maniak
maniak


Dołączył: 18 Sty 2009
Posty: 1412

PostWysłany: Sob 18 Kwi 2009, 0:40    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Nasze menu:)

Jako aperitif proponujemy wybór kolorowych drinków alkoholowych, lub kieliszek szampana z malinowym wnętrzem

Na początek zapraszamy gości do stołów gdzie czeka przystawka na zaostrzenie apetytu:

1 Pasztet ze szczupaka faszerowany łososiem w szpinakowej koszulce, dekorowany czerwonym kawiorem i roszponką

Po przywitaniu gości zapraszamy na obiad główny:

1 Rosół królewski z makaronem lub kluseczkami drobiowymi
2 Półmisek mięs pieczonych: schab polski, karkówka z zapiekanymi pieczarkami, marynowany udziec drobiowy, sznycelki cielęce z sosem z gorgonzoli
3 Ziemniaki zapiekane, ziemniaki z koperkiem, kluski półfrancuskie
4 Bukiet surówek, buraczki zasmażane, kapusta zasmażana, zestaw warzyw blanszowanych

Na stołach czekają na gości półmiski z zimnymi przekąskami:

1 Śledzie na trzy sposoby
2 Płaty łososia pieczone z rozmarynem
3 Rolada z pstrąga z farszem bakaliowym
4 Tatar z łososia na liściach cykorii
5 Blue krab z masłem czosnkowym lub cytrynowym
6 Kalmary faszerowane po grecku
7 Filet drobiowy faszerowany camembertem
8 Udka drobiowe faszerowane po staropolsku
9 Ołatki z indyka z morelą
10 Kaczka pieczona po polsku z farszem z wątróbki
11 Piersi kacze podane na karmelizowanych pomarańczach
12 Cielęcina w sosie tuńczykowym z kaparami
13 Polędwiczki wieprzowe z sosem malinowym
14 Schab pieczony po sztygarsku z kabanosem
15 Bakłażany grillowane podane na grzankach z musem z ricotty
16 Półmiski mięs pieczonych: karkówka, bekon wędzony, łopatka wieprzowa, rolada chłopska z dodatkiem sosów słodkich oraz ostrych
17 Oliwki z farszem mięsno-kaparowym
18 Tymbaliki z kurczaka
19 Sałatka włoska Caprese ze świeżą bazylią
20 Sałatka z krewetkami królewskimi
21 Kolorowe sałaty z kozim serem i świeżymi ziołami
22 Sałatka jarzynowa
23 Sałatka z fasolki szparagowej i wędzonego boczku
24 Deska serów pleśniowych, z żurawiną i winogronami


Bufet z chłopskim jadłem:

1 Smalec babuni
2 Szynka z rapetką
3 Szynka pieczona z musem gruszkowym
4 Kiełbasy polskie podsuszane i wędzone
5 Pasztet myśliwski z marynatami
6 Boczek pieczony
7 Rolada chłopska
8 Salceson ozorowy
9 Łopatka wieprzowa pieczona na sposób staropolski
10 Smalec babuni
11 Twarożek czosnkowy
12 Ogórki kiszone
13 Sos czosnkowy
14 Chleb wiejski



Drugi ciepły posiłek:

1 Kotlet devolaj, zraz staropolski wieprzowy, filet z kurczaka zapiekany z serem i pieczarkami
2 Młode ziemniaki z koperkiem
3 Kluski śląskie z okrasą
4 Kapusta modra i surówka cygańska
5 Buraczki zasmażane
6 Mix warzyw na parze


Trzeci ciepły posiłek (zamiast oczepin, podawany na dworze)

Targowisko grillowanych potraw
:

1 Ryba z rusztu z sosem romescu
2 Stek z marynowanej karkówki z kolorowymi pieprzami
3 Goloneczki walichnowskie duszone w piwie
4 Żeberka pieczone w miodzie
5 Klasyczne szaszłyki z szynki wieprzowej
6 Kiełbaski białe z dipem z wędzonych śliwek
7 Filet z kurczaka marynata chilli
8 Papryka, bakłażan, cukinia faszerowana

Dodatki do dań grillowanych i zimnego bufetu:

1 Sałatka ziemniaczana
2 Sałatka z warzyw marynowanych
3 Warzywa grillowane: cukinia, bakłażan, pomidor, papryka
4 Oscypki grillowane z żurawiną
5 Ogórki kiszone
6 Sos czosnkowy, ziołowy
7 Ketchup, musztarda
8 Pieczywo : chleby i bułki


Czwarty posiłek:

1 Kaczka z jabłkami i żurawiną
2 Łosoś faszerowany
3 Ziemniaczki, kluski półfrancuskie
Kluseczki półfrancuskie


Dla podtrzymania kondycji do białego rana zapraszamy wszystkich chętnych na :

1 Żur polski z jajkiem i białą kiełbasą
2 flaki

Patery deserowe: (kącik kawiarniany)

W wersji mini:


1 Sernik amerykański
2 Szarlotka
3 Brownies z orzechami pecan
4 Babeczki z kremem patiserie i świeżymi owocami
5 Roladki malinowo-jeżynowe
6 Bukiety owocowe
7 Ciasteczka greckie


Dodatkową atrakcją kulinarną będzie bufet owocowo deserowy z fontanną czekoladową i owocami filetowanymi

Tort weselny przygotowany zgodnie z życzeniem klienta pod względem smaku i kształtu (w tym wypadku zrobiony z mini torcików, o smaku czekoladowym, z waniliowym kremem, w/g opisu i zdjęcia)

_________________
Mój wielki dzień 08.08.09. Już nie mogę się doczekać. Pozdrawiam przyszłe panny młode:)

Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Sadie
guru
guru


Dołączył: 12 Lut 2009
Posty: 3308
Skąd: Liversedge

PostWysłany: Sob 18 Kwi 2009, 11:38    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

duzo posilkow.Mniamusne ale jak dla mnie za duzo. Pod koniec wchodzilaby u mnie obcja turlajaca lol
_________________
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Angel1978
maniak
maniak


Dołączył: 18 Sty 2009
Posty: 1412

PostWysłany: Sob 18 Kwi 2009, 12:02    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Mnie też wydaje się dużo, ale nie potrafiliśmy wybrać. Porcje ustaliliśmy malutkie, żeby bardziej wszystkiego popróbować, niż się jedną rzeczą najeść. Zobaczymy jak to będzie?pytajnikpytajnikpytajnikpytajnikpytajnik
_________________
Mój wielki dzień 08.08.09. Już nie mogę się doczekać. Pozdrawiam przyszłe panny młode:)

Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Sadie
guru
guru


Dołączył: 12 Lut 2009
Posty: 3308
Skąd: Liversedge

PostWysłany: Sob 18 Kwi 2009, 12:11    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

nie dziwie sie bo chyba tez bym nie umiala.Lubie ponad 90% z tej listy. Bedzie dobrze.Przeciez nikt gosciom wmuszal nie bedzie.Jak sie najedza to sami przestana.Nikt nie chce 2 tyg po zabawie wciaz na niestrawnosc cierpic.
_________________
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum ślubne :: strona główna -> Menu weselne Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 14, 15, 16 ... 66, 67, 68  Następny
Strona 15 z 68

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Zamknij

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies.

Warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies możesz określić w ustawieniach Twojej przeglądarki.



Warszawa : Katowice : Kraków : Poznań : Wrocław : Łódź : Szczecin : Gdańsk : Toruń : Bydgoszcz : Częstochowa : Olsztyn : Rzeszów : Piła : Zielona Góra : Lublin : Kielce

Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group