|
Forum ślubne Ślub-Wesele.pl
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Tequs początkujący
Dołączył: 10 Lut 2009 Posty: 8
|
Wysłany: Sro 18 Lut 2009, 19:04 Temat postu: |
|
|
niestety nie:) |
|
Powrót do góry |
|
|
Botica maniak
Dołączył: 26 Sty 2009 Posty: 1108 Skąd: Brzeszcze
|
Wysłany: Sro 18 Lut 2009, 19:08 Temat postu: |
|
|
aaaaaa ... teraz już wiem dlaczego właśnie tyle _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
Tequs początkujący
Dołączył: 10 Lut 2009 Posty: 8
|
Wysłany: Sro 18 Lut 2009, 19:08 Temat postu: |
|
|
Doradca śląsk napisał: | No domyślam sie jak to robisz Ale jak tylko są ludzie zadowleni to super. |
widzę po wypowiedzi, że raczej się nie domyślasz mam takie możliwości więc korzystam ale to tylko na swoim terenie:) |
|
Powrót do góry |
|
|
Miya bywalec
Dołączył: 08 Mar 2009 Posty: 101 Skąd: Kraków
|
Wysłany: Pon 16 Mar 2009, 12:46 Temat postu: |
|
|
Nie wiem czy dobry temat, ale mamy takie menu, wybraliśmy sobie i nie wiem czy jest odpowiednie. Pierwowzór był inny ale doradzono mi, żeby je trochę odchudzić z mięs.
Aperitif:
Lampka szampana
Obiad:
Przystawka
Łosoś wędzony z musem paprykowym , kawiorem i sosem ziołowym
Zupa
Wersja I
Krem grzybowy w chlebie
Danie główne
Wersja I
Kaczka pieczona z jabłkiem i żurawiną, talarkami ziemniaczanymi i sałatką z czerwonej kapusty
Deser
Wersja I
Naleśniki saskie
Wersja II
Jogurtowy przysmak z pomarańczowym lustrem
Bufet
Rolada z perliczki z kurkami
Cielęcina pieczona na sosie podana
Galantyna z kaczki z wątróbką
Rolada łososiowa z marynowaną krewetką
Łosoś pieczony cały w asyście pstrągów
Zapiekany bakłażan z pomidorami i mozzarellą
Kurki duszone z cebulą i cukinią
Sałatka selerowa
Sałatka z kurczakiem i słonecznikiem
Sałatka wegetariańska
Sos paprykowy
Sos musztardowy
Koszyk pieczywa, masło
Owoce sezonowe
Dania gorące
Ragout z sarny z gruszką i curry
Barszczyk czerwnony lub chrzanowy
Do tego będziemy mieć stół wiejski w który będzie:
Prosiak płonący
Udziec wieprzowy w całości
Golonka peklowana z jarzynami
Kaszanka na ciepło z cebulą
Pierogi (z kapustą , grzybami , szpinakiem ,mięsem)
Pomidory faszerowane
Kapusta kiszona zasmażana
Ogórki kiszone
Musztarda
Chrzan
Ketchup
Chleb wiejski
Myślicie, że wystarczy? Wesele mamy na 80 osób, głównie naszych znajomych i przyjaciół(mamy małe rodziny). Będzie oczywiście osobne menu wegetariańskie.
Powiedzcie czy coś zmienić? Wybieraliśmy stąd. http://www.paszkowka.pl/wesela/layout/menu1.html Może macie pomysły żeby coś dodać? Zmienić? Pomóżcie! _________________ Zapowiedź filmu ślubnego/Coming soon
Nasz motylkowy ślub - prezentacja zdjęciowa |
|
Powrót do góry |
|
|
Castia maniak
Dołączył: 06 Maj 2008 Posty: 1517 Skąd: z serduszka P. ;)
|
Wysłany: Wto 14 Kwi 2009, 18:03 Temat postu: |
|
|
nasze prawie w ostatecznym rozrysie
Obiad
Rosół z makaronem
Ziemniaki
3 rodzaje mięs:
- Karkówka w sosie po żołniersku
- Kotlet schabowy
- Pierś z kurczaka z ananasem i serem
Pieczarki faszerowane
Surówki:
- Buraczki,
- kiszona kapusta,
- Marchew z groszkiem
Przysmak firmowy
Dania gorące
Płonące udko pieczone w miodzie 22: 00
Palucza (gulaszowa) 23: 30
Bigos z białą kiełbasą 1: 30
Barszcz czerwony z pasztecikami 3: 00
Przystawki
Półmisek mięs:
- Schab
- Pasztety
- Pieczone mięsiwa
Sałatki:
-Jarzynowa
-Grecka
-Ryżowa z kurczakiem
-Kijewska (z tuńczykiem)
Jajka faszerowane i w sosie tatarskim
Ryby :
- Ryba po grecku
- Łosoś wędzony
- Śledź (np. w occie)
Pomidory z mozzarellą
Bukiet warzyw
Frykadelki
do tego Tort o 24:00, ciasta, napoje zimne i gorące ile dusza zapragnie.
Koszt os/150 zł + 20 zł za poprawiny i do poprawin dwa gorące dania dodatkowo. _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
Sadie guru
Dołączył: 12 Lut 2009 Posty: 3308 Skąd: Liversedge
|
Wysłany: Wto 14 Kwi 2009, 22:13 Temat postu: |
|
|
nasz wzor menu jest taki:
-przystawkap- surowka,zupa, kanapki do wyboru
-danie glowne- rozne rodzaje mies i ryb.Opcja wegetarianska jest dostepna
-deser- ciasta,lody,ciasteczka,galaretki do wyboru
-kawa+czekoladki
Mamy mozliwosc mieszania setow z kilkunastu menu wiec robimy indywidualnie.Kazdy sobie zamawia co chce na przystawke,danie glowne i deser. Kawa i czekoladki sa jednakowe dla wszystkich. W cenie lampka szampana na toast plus kolekcja win do wyboru (niestety czerwonych).
Wydaje mi sie to w sam raz na nieduze wesele. Na zakonczenie bedziemy mieli torta.Co nie zjemy to rozdam gosciom. _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
Angel1978 maniak
Dołączył: 18 Sty 2009 Posty: 1412
|
Wysłany: Sob 18 Kwi 2009, 0:40 Temat postu: |
|
|
Nasze menu:)
Jako aperitif proponujemy wybór kolorowych drinków alkoholowych, lub kieliszek szampana z malinowym wnętrzem
Na początek zapraszamy gości do stołów gdzie czeka przystawka na zaostrzenie apetytu:
1 Pasztet ze szczupaka faszerowany łososiem w szpinakowej koszulce, dekorowany czerwonym kawiorem i roszponką
Po przywitaniu gości zapraszamy na obiad główny:
1 Rosół królewski z makaronem lub kluseczkami drobiowymi
2 Półmisek mięs pieczonych: schab polski, karkówka z zapiekanymi pieczarkami, marynowany udziec drobiowy, sznycelki cielęce z sosem z gorgonzoli
3 Ziemniaki zapiekane, ziemniaki z koperkiem, kluski półfrancuskie
4 Bukiet surówek, buraczki zasmażane, kapusta zasmażana, zestaw warzyw blanszowanych
Na stołach czekają na gości półmiski z zimnymi przekąskami:
1 Śledzie na trzy sposoby
2 Płaty łososia pieczone z rozmarynem
3 Rolada z pstrąga z farszem bakaliowym
4 Tatar z łososia na liściach cykorii
5 Blue krab z masłem czosnkowym lub cytrynowym
6 Kalmary faszerowane po grecku
7 Filet drobiowy faszerowany camembertem
8 Udka drobiowe faszerowane po staropolsku
9 Ołatki z indyka z morelą
10 Kaczka pieczona po polsku z farszem z wątróbki
11 Piersi kacze podane na karmelizowanych pomarańczach
12 Cielęcina w sosie tuńczykowym z kaparami
13 Polędwiczki wieprzowe z sosem malinowym
14 Schab pieczony po sztygarsku z kabanosem
15 Bakłażany grillowane podane na grzankach z musem z ricotty
16 Półmiski mięs pieczonych: karkówka, bekon wędzony, łopatka wieprzowa, rolada chłopska z dodatkiem sosów słodkich oraz ostrych
17 Oliwki z farszem mięsno-kaparowym
18 Tymbaliki z kurczaka
19 Sałatka włoska Caprese ze świeżą bazylią
20 Sałatka z krewetkami królewskimi
21 Kolorowe sałaty z kozim serem i świeżymi ziołami
22 Sałatka jarzynowa
23 Sałatka z fasolki szparagowej i wędzonego boczku
24 Deska serów pleśniowych, z żurawiną i winogronami
Bufet z chłopskim jadłem:
1 Smalec babuni
2 Szynka z rapetką
3 Szynka pieczona z musem gruszkowym
4 Kiełbasy polskie podsuszane i wędzone
5 Pasztet myśliwski z marynatami
6 Boczek pieczony
7 Rolada chłopska
8 Salceson ozorowy
9 Łopatka wieprzowa pieczona na sposób staropolski
10 Smalec babuni
11 Twarożek czosnkowy
12 Ogórki kiszone
13 Sos czosnkowy
14 Chleb wiejski
Drugi ciepły posiłek:
1 Kotlet devolaj, zraz staropolski wieprzowy, filet z kurczaka zapiekany z serem i pieczarkami
2 Młode ziemniaki z koperkiem
3 Kluski śląskie z okrasą
4 Kapusta modra i surówka cygańska
5 Buraczki zasmażane
6 Mix warzyw na parze
Trzeci ciepły posiłek (zamiast oczepin, podawany na dworze)
Targowisko grillowanych potraw:
1 Ryba z rusztu z sosem romescu
2 Stek z marynowanej karkówki z kolorowymi pieprzami
3 Goloneczki walichnowskie duszone w piwie
4 Żeberka pieczone w miodzie
5 Klasyczne szaszłyki z szynki wieprzowej
6 Kiełbaski białe z dipem z wędzonych śliwek
7 Filet z kurczaka marynata chilli
8 Papryka, bakłażan, cukinia faszerowana
Dodatki do dań grillowanych i zimnego bufetu:
1 Sałatka ziemniaczana
2 Sałatka z warzyw marynowanych
3 Warzywa grillowane: cukinia, bakłażan, pomidor, papryka
4 Oscypki grillowane z żurawiną
5 Ogórki kiszone
6 Sos czosnkowy, ziołowy
7 Ketchup, musztarda
8 Pieczywo : chleby i bułki
Czwarty posiłek:
1 Kaczka z jabłkami i żurawiną
2 Łosoś faszerowany
3 Ziemniaczki, kluski półfrancuskie
Kluseczki półfrancuskie
Dla podtrzymania kondycji do białego rana zapraszamy wszystkich chętnych na :
1 Żur polski z jajkiem i białą kiełbasą
2 flaki
Patery deserowe: (kącik kawiarniany)
W wersji mini:
1 Sernik amerykański
2 Szarlotka
3 Brownies z orzechami pecan
4 Babeczki z kremem patiserie i świeżymi owocami
5 Roladki malinowo-jeżynowe
6 Bukiety owocowe
7 Ciasteczka greckie
Dodatkową atrakcją kulinarną będzie bufet owocowo deserowy z fontanną czekoladową i owocami filetowanymi
Tort weselny przygotowany zgodnie z życzeniem klienta pod względem smaku i kształtu (w tym wypadku zrobiony z mini torcików, o smaku czekoladowym, z waniliowym kremem, w/g opisu i zdjęcia)
_________________ Mój wielki dzień 08.08.09. Już nie mogę się doczekać. Pozdrawiam przyszłe panny młode:)
|
|
Powrót do góry |
|
|
Sadie guru
Dołączył: 12 Lut 2009 Posty: 3308 Skąd: Liversedge
|
Wysłany: Sob 18 Kwi 2009, 11:38 Temat postu: |
|
|
duzo posilkow.Mniamusne ale jak dla mnie za duzo. Pod koniec wchodzilaby u mnie obcja turlajaca _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
Angel1978 maniak
Dołączył: 18 Sty 2009 Posty: 1412
|
Wysłany: Sob 18 Kwi 2009, 12:02 Temat postu: |
|
|
Mnie też wydaje się dużo, ale nie potrafiliśmy wybrać. Porcje ustaliliśmy malutkie, żeby bardziej wszystkiego popróbować, niż się jedną rzeczą najeść. Zobaczymy jak to będzie? _________________ Mój wielki dzień 08.08.09. Już nie mogę się doczekać. Pozdrawiam przyszłe panny młode:)
|
|
Powrót do góry |
|
|
Sadie guru
Dołączył: 12 Lut 2009 Posty: 3308 Skąd: Liversedge
|
Wysłany: Sob 18 Kwi 2009, 12:11 Temat postu: |
|
|
nie dziwie sie bo chyba tez bym nie umiala.Lubie ponad 90% z tej listy. Bedzie dobrze.Przeciez nikt gosciom wmuszal nie bedzie.Jak sie najedza to sami przestana.Nikt nie chce 2 tyg po zabawie wciaz na niestrawnosc cierpic. _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach
|
Zamknij
Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies.
Warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies możesz określić w ustawieniach Twojej przeglądarki.
Warszawa : Katowice : Kraków : Poznań : Wrocław : Łódź : Szczecin : Gdańsk : Toruń : Bydgoszcz : Częstochowa : Olsztyn : Rzeszów : Piła : Zielona Góra : Lublin : Kielce
Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group |
|
|