Ślub-Wesele.pl - odwiedź nasz portal ! Fryzury ślubne 2016 Komis ślubny Baza firm Życzenia ślubne :: Portal dla nowoczesnych rodziców - AchTeDzieciaki.pl

Forum ślubne Ślub-Wesele.pl

spis menu
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 16, 17, 18 ... 66, 67, 68  Następny
 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum ślubne :: strona główna -> Menu weselne
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Liziii
guru
guru


Dołączył: 23 Sie 2009
Posty: 6311

PostWysłany: Pią 1 Sty 2010, 1:17    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Tatara jedzą nieliczni goscie uśmiech Zwykle jak ktos ogolnie lubi i jeszcze ma do tego chetke na weselu. Ja np nie jadam surowego jajka, i tatar jem tylko jako mięso z grzybkami, ogorkiem i cebulką. I to tak rzadko.. Wiec na weselu nie skusze sie - na swoim też. Ale wiem ze są amatorzy oczko a po wódeczce lepiej ponoc wchodzi język No i strach o bol brzuszka mniejszy oczko
_________________
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
point
początkujący
początkujący


Dołączył: 29 Sty 2010
Posty: 9

PostWysłany: Pią 29 Sty 2010, 1:43    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

My się właśnie musimy zastanowić, co podać. Nie robimy wesela tylko takie małe przyjęcie (max. 25 osób) z ciepłymi i zimnymi posiłkami. Wiemy, że nie można "wydziwiać" z menu - później nikt tego jeść nie będzie - czym prostsze tym lepsze. Chcemy jeden posiłek dwudaniowy, później jakaś treściwa zupa i zimne przekąski.
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
paola24
kandydat
kandydat


Dołączył: 16 Lis 2009
Posty: 14
Skąd: UK

PostWysłany: Nie 31 Sty 2010, 21:55    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

My na wesele na 130 osob wybralismy takie menu :

Obiad ( 3 rodzaje mies):
rosól
ziemniami
surowki
sos pieczeniowy
devolaj ze szpinakiem
udka
kotlet schabowy

dodatkowo dobralam: karkówke pieczoną, żurek na poprawiny

dania na cieplo :
gołabki
flaczki
krokiety z barszczem
bigos

dodatkowo dobralam na poprawiny : piers z kurczaka w ciescie z sosem czosnkowym

zakaski na zimno:
śledź w oleju
ryba po grecku
sałatka konserwowa
sałatka gyros

dobrałam :jajka faszerowane

chleb
kawa herbata
wiejski stół
pieczony prosiak podany około 24:00

ciasto, tort,owoce, napoje i alkohol we własnym zakresie

koszt za os. 100 zł
dodatkowe mieso na os. 6 zł
danie na ciepło 8 zł
zakąska na zimno 5 zł

wybraliśmy raczej tradycyjne polskie potrawy, jak myslicie dziewczyny czy takie menu jest wystarczajace na 2 dni wesela?
_________________
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Pablo&Aga
gaduła
gaduła


Dołączył: 28 Lip 2009
Posty: 339
Skąd: Kraków - Azory

PostWysłany: Nie 31 Sty 2010, 23:41    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

U nas 80 osób

Obiad
Rosół
Ziemniaki, zestaw surówek, mięso (ustalimy dopiero)

Deser - lody

1 danie ciepłe Strogonow
2 danie - coś z grilla bo będzie ogródek
3 danie - barszcz czerwony z krokiecikami

do tego zimna taca, napoje soki.
_________________

Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Liziii
guru
guru


Dołączył: 23 Sie 2009
Posty: 6311

PostWysłany: Pon 1 Lut 2010, 6:15    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

paola - duzo kapusty.. bo i bigos i golabki i pewnie w krokietach sie znajdzie jesli to te z grzybami i kapustą albo mieszane - z dodatkiem miesa.. Rolling Eyes Nie boicie sie ze zlapia was wzdęcia?

Pablo&aga - Podoba mi sie uśmiech roznorodnie, danie z grilla super uśmiech Co do miesa - wskazowka - nie wybieracie pieczeni/schabu. Nawet z dodatkiem sosu jest za suche i zapycha, pozniej goscie nie sa w stanie nic tknac po takim obiedzie bo są pełni po brzegi (bo suche mieso trzeba mocno zapijac)
_________________
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Pablo&Aga
gaduła
gaduła


Dołączył: 28 Lip 2009
Posty: 339
Skąd: Kraków - Azory

PostWysłany: Pon 1 Lut 2010, 7:51    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Dali nam mięso do wyboru: był dewolaj, karkówka pieczona i bodajże schab pieczony w sosie. Muszę popatrzeć na kartce, którą od nich otrzymałem.

Danie grillowe będzie taką odskocznią. Zobaczymy też co to będzie bo oczywiście nie zwykła kiełbaska tylko szaszłyczki,.... (mam to na kartce Smile )

O jakość wędlin / mięsa się nie boje bo będą z mojego zakładu. Jest tak zrobiona z nimi umowa, że ja dostarczę wędliny i mięso.
_________________

Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Liziii
guru
guru


Dołączył: 23 Sie 2009
Posty: 6311

PostWysłany: Pon 1 Lut 2010, 8:38    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Ja mialam na mysli schab na gorąco jako mieso do drugiego dania.. uśmiech
_________________
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Agnusss
uzależniony
uzależniony


Dołączył: 11 Lip 2009
Posty: 947

PostWysłany: Nie 7 Lut 2010, 22:01    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Moje Menu:

1. Obiad

Zupa:
Rosół z makaronem

Danie główne - 4porcje na osobę:
Kurczak pieczony
Kurczak w potrawce
Kotlet schabowy
De'Volaye
Kotlet imperial
Zraz staropolski
Pieczeń w sosie
Kotlet sułtański
Filet z ananasem

Dodatki:
Ziemniaki
Frytki
Ryż
Kluski śląskie
Kapusta gotowana
Zestaw surówek
Buraczki
Marchewka z groszkiem

2. Deser
Deser lodowy
Kawa Herbata
Ciasta ( wstawiamy sami )

3. Zimne zakąski
Bukiet wędlin
Karp w galarecie
Befsztyk tatarski
Śledź w oleju
Galareta wieprzowa
Ryba po grecku
Schab ze śliwką
Rolada z kaczki
Galantyna z kurczaka
Sałatka z ananasem
Sałatka makaronowa z zielonym ogórkiem
Sałatka grecka
Kurczak w galarecie

4. Zupa:
Flaki wołowe

5. Pokaz kulinarny:
Udziec
Ziemniaki zapiekane z ziołami
Kasza
Sos czasnkowy
Ryba pieczona

6. Kolacja- 2 porcje na osobę:
Golonka peklowana
Golonka bawarska
Szaszłyk
Udko faszerowane
Gołąbki
Barszcz czerwony

Dodatki:
Pieczywo
Masło
Chrzan
Musztarda
Frytki

7. Zupa:
Żurek staropolski

Koszt 135zł/os. + 2 tys. za pokaz kulinarny (wesele 1-dniowe)
_________________

Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
ruda87
guru
guru


Dołączył: 22 Cze 2009
Posty: 2921

PostWysłany: Nie 7 Lut 2010, 23:41    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

pokaz kulinarny to znaczy, że specjalny kucharz będzie to przyrządzał na oczach gości ? język

Nie spotkałam się z tym określeniem jeszcze język
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
metka
moderator
moderator


Dołączył: 25 Sie 2009
Posty: 3676

PostWysłany: Nie 7 Lut 2010, 23:58    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

hmm, na jednym z wesel, na którym byliśmy, kucharz wyjechał na środek sali z (chyba) wielkim indykiem czy czymś podobnym i "podpalił" i później kroił i sam rozdawał gościom. Ten ogień na całości mięcha był ciekawy ale czy ja wiem, czy to była jakaś atrakcja dla nas gości? uśmiech nie wiem też, czy Młodzi coś za to dodatkowo zapłacili, czy było już to w cenie.

Agnusss, aż jestem ciekawa, na czym będzie polegał ten pokaz u Ciebie... napisz jakieś szczegóły, co? uśmiech
_________________
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum ślubne :: strona główna -> Menu weselne Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 16, 17, 18 ... 66, 67, 68  Następny
Strona 17 z 68

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Zamknij

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies.

Warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies możesz określić w ustawieniach Twojej przeglądarki.



Warszawa : Katowice : Kraków : Poznań : Wrocław : Łódź : Szczecin : Gdańsk : Toruń : Bydgoszcz : Częstochowa : Olsztyn : Rzeszów : Piła : Zielona Góra : Lublin : Kielce

Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group