|
Forum ślubne Ślub-Wesele.pl
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
MissIndependent moderator
Dołączył: 05 Kwi 2008 Posty: 6409 Skąd: gliwice/zabrze
|
Wysłany: Wto 10 Lut 2009, 11:51 Temat postu: |
|
|
jeju, śledzie, kurczak.... mniaaaaam! _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
betty22 uzależniony
Dołączył: 13 Maj 2008 Posty: 667 Skąd: woj.opolskie
|
Wysłany: Wto 10 Lut 2009, 12:46 Temat postu: |
|
|
Ciekawe i bogate menu weselne _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
Weronika kandydat
Dołączył: 20 Sty 2009 Posty: 95
|
Wysłany: Wto 10 Lut 2009, 21:48 Temat postu: |
|
|
Doradca śląsk napisał: | WERONIKA jak możesz napisz mi koszt od osoby , bo jestem ciekawy ile zapłacisz za te nazwy. |
170 zł od osoby. chcę trochę "skrócić" menu, ale jeszcze nie wiem jak, bo same jak to powiedziała moja mama frykasy będą na stole... _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
Angel1978 maniak
Dołączył: 18 Sty 2009 Posty: 1412
|
Wysłany: Wto 10 Lut 2009, 22:33 Temat postu: |
|
|
japcio_80 napisał: | magdaberbec napisał: | a co sądzicie o modnym ostatnio na weselach kąciku wiejskim z pieczoną świnką, gorzałką własnej roboty, kiełbasami, ogórkami kiszonymi i smalcem? ja jestem jak najbardziej za chociaż kurcze kurcze...kolejny wydatek... |
Pieczony prosiak będzie u nas atrakcją po północy. Przygaśnie światło i wjedzie płonący na salę w asyscie szefa kuchni. Chcemy także mieć kącik na sali z wiejskim chlebem, smalcem, ogórkami. Polską zagrychą pod wódeczkę |
Chleb ze smalcem to podstawa na weselu. Mimo iż nasze przyjęcie będzie bardzo eleganckie nie wyobrażam sobie, żeby zabrakło właśnie chleba, smalcu i ogórków
Co do prosiaka, to fajnie to wygląda, ale niestety ile razy jadłam, tyle razy mi nie smakowało i w większości goście zostawiali na talerzach.
U nas menu jest tradycyjne, ale będzie bardzo elegancko podane. Właśnie w przyszłym tygodniu jedziemy na degustację naszego menu i zdecydujemy ostatecznie co będzie a czego nie.
Co do flaczków to MNIAMMMMMMMMMMMMM:) _________________ Mój wielki dzień 08.08.09. Już nie mogę się doczekać. Pozdrawiam przyszłe panny młode:)
|
|
Powrót do góry |
|
|
Doradca śląsk kandydat
Dołączył: 04 Lut 2009 Posty: 57 Skąd: Czeladź / Śląsk
|
Wysłany: Czw 12 Lut 2009, 1:16 Temat postu: |
|
|
Nie no flaczki na weselu sa super ,ale mozenie jako jedno z pierwszych dań jak ktoś tu napisał ,ale pod wieczór jako gorący posiłek czemu nie ,dużo osób lubi.
A jeżeli chodzi o wiejski stól to bardzo modny i cieszące sie coraz większą popularnością dodatkowy stoliczek własnie ze smalcem i innymi frykasami wiejskimi , naprawde super sprawa . _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
Alysza uzależniony
Dołączył: 06 Sty 2009 Posty: 500
|
Wysłany: Czw 12 Lut 2009, 9:08 Temat postu: |
|
|
U mnie będą i flaki i rosół do wyboru- jako pierwsze danie. Każdy będzie mógł wybrać to, co akurat bardziej lubi. _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
michasia bywalec
Dołączył: 31 Gru 2008 Posty: 135 Skąd: Bydgoszz/Gdańsk
|
Wysłany: Nie 1 Mar 2009, 20:18 Temat postu: |
|
|
ja flaków nielubię, nigdy nie jadłam, ale miaąłm często kontakt, bo mieliśmy nieraz jako zupę na praktykach w lesie...
też mieliśmy je do wyboru, ale wolimy strogonoff zamiast tego.
co do pieczonego prosiaka, to jadłam takiego z ognia na turnieju rycerskiem(moje hobby) i był przepyszny. obsługa przywiozła, zaczeła kroić i zostawiła nad ogniskiem reszte, , nad ranem był równie smaczny, pyszne mięsko.polecam. _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
encefalo początkujący
Dołączył: 01 Mar 2009 Posty: 4 Skąd: wieliczka
|
Wysłany: Nie 1 Mar 2009, 21:36 Temat postu: |
|
|
my np wychodzimy z założenia że napewno niczego niebędzie czego sami nielubimy a obieżemy kierunek polskie klimaty napewno tradycyjna wędlina starym sposobem robiona mogę dać namiar może niekosztuje najmniej ale na pewnych rzeczach niechce oszczędzać, a co do dań ciepłych napewno to co się sprawdza i każdy lubi wyłącze pewne pomysły które sporo kosztują a się niesprawdziły u rodziny i znajomych no a z tego co zostanie przy szykowaniu zmontuje się bigosik który według tradycji na końcu się podaje i kazdy wie że się imprezka kończy i trzeba odespać przed poprawinami |
|
Powrót do góry |
|
|
Xenia-1 początkujący
Dołączył: 09 Kwi 2009 Posty: 8 Skąd: Gorzów Wlkp.
|
Wysłany: Pon 20 Kwi 2009, 17:51 Temat postu: |
|
|
musimy wziąśc po uwagę gości w kwesti menu wiekszość z nich nie wyobraża sobie uczty bez tradycyjnych polskich potraw takich jak:bigos flaczki, śledziki ,tatar,dewolaje itp.Wiem to z doświadczenia ponieważ ostatnio byłam na kilku weselach i jako pszyszła panna młoda przeprowadziłam mały wywiad wśród gości weselnych,więc myśle żę tu się najbardziej sprawdzi tradycyjna kuchnia polska. |
|
Powrót do góry |
|
|
Wiesia19 kandydat
Dołączył: 09 Maj 2009 Posty: 41
|
Wysłany: Sob 20 Cze 2009, 23:09 Temat postu: |
|
|
ja flakow nie cierpie! rosol z makaronem - pycha |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach
|
Zamknij
Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies.
Warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies możesz określić w ustawieniach Twojej przeglądarki.
Warszawa : Katowice : Kraków : Poznań : Wrocław : Łódź : Szczecin : Gdańsk : Toruń : Bydgoszcz : Częstochowa : Olsztyn : Rzeszów : Piła : Zielona Góra : Lublin : Kielce
Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group |
|
|