|
Forum ślubne Ślub-Wesele.pl
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Murphy bywalec
Dołączył: 07 Paź 2008 Posty: 207 Skąd: Wrocław
|
Wysłany: Czw 23 Kwi 2009, 12:45 Temat postu: |
|
|
My mamy 100 osób i zdecydowaliśmy się na takie menu:
OBIAD
Przystawka
Pasztet z żurawiną
masełka smakowe
pieczywo koktajlowe
Zupa
Rosół z makaronem
II danie
Pierś drobiowa w migdałach
Sakiewki schabowe nadziewane pieczarkami
Polędwiczki wieprzowe w sosie z leśnych grzybów
Kluski śląskie
Ziemniaki
Bukiet surówek
Bufet zimny
Schab nadziewany morelą
Karczek pieczony w ziołach
Boczek pieczony w ziołowej zaprawie
Półmiski wędlin podsuszanych
Galantyna z kurczaka z żurawiną
Sałatka rosyjska w plastrach szynki
Sałatka brokułowa z grillowanym kurczakiem
Sałatka grecka
Jaja faszerowane pastami smakowymi z kawiorem
Śledzie w orzechach
Śledzie po staropolsku
Ryba po grecku
Bufet ciepły
Krokiety z mięsem
Barszczyk czerwony
Bigos staropolski z 3 gat mięs
Boef Strogonow
Bułeczki bankietowe
Dodatki
Dipy do mięs
Pikle
Masełka smakowe
Pieczywo mieszane
Myślicie że starczy? |
|
Powrót do góry |
|
|
MissIndependent moderator
Dołączył: 05 Kwi 2008 Posty: 6409 Skąd: gliwice/zabrze
|
Wysłany: Pon 27 Kwi 2009, 14:42 Temat postu: |
|
|
na pewno starczy jak byłam w sobotę na weselu przyjaciół to miałam wrażenie, że tego jedzenia jest aż za dużo. było wyśmienite, ale w pewnym momencie ludzie już po prostu byli najedzeni i mieli dość. także ja nie jestem pewna czy dobrze jest duże menu brać, takie bardzo bogate. chyba, że można to wszystko potem zabrać do domu, by się nie zmarnowało. _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
supersluby.pl kandydat
Dołączył: 27 Sty 2009 Posty: 60 Skąd: Kraków
|
Wysłany: Sro 29 Kwi 2009, 9:49 Temat postu: |
|
|
Ja wychodze z założenia, że lepiej żeby jedzenia było za dużo niż za mało. Kiedy brakuje jedzenia wesele przybiera zupełnie inny obrót, już nie ma tak dobrej zabawy. Juz tak jesteśmy skonstrułowani, że kiedy mamy zaspokojone wszystkie trywialne potrzeby możemy funkcjonować |
|
Powrót do góry |
|
|
MissIndependent moderator
Dołączył: 05 Kwi 2008 Posty: 6409 Skąd: gliwice/zabrze
|
Wysłany: Sro 29 Kwi 2009, 9:52 Temat postu: |
|
|
jasne żeby było trochę za dużo, a nie za mało... ale wierz mi, to głupio wygląda jak stoły całe zastawionea nikt już po prostu nie ma siły dalej jeść. trzeba zawsze znaleźć złoty środek, zeby tego jedzenia tyle nie zostawało. _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
>Rodzice< kandydat
Dołączył: 21 Kwi 2009 Posty: 50 Skąd: Niemcy
|
Wysłany: Pią 15 Maj 2009, 15:45 Temat postu: |
|
|
ja zastanawiam sie co podac na deser i kolacje. co byscie proponowali, na ten cieply lipiec... _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
Caliope8 uzależniony
Dołączył: 03 Sty 2009 Posty: 813 Skąd: chatka pod lipami
|
Wysłany: Wto 19 Maj 2009, 1:25 Temat postu: |
|
|
Zupa:
rosół z kury z makaronem ( podany w wazach)
Drugie danie:
- kurczak w potrawce, podawany z ryżem i marchewką z groszkiem
3 sztuki mięsa na osobę (4 rodzaje do wyboru):
- schabowy
- rolada wołowa
-pieczeń z karkówki
-medalion schabowy z pieczarkami i serem
-rolada wieprzowa z pieczarkami
-udka kacze
-zraz mielony
- żeberka
- de volaille
Dodatki:
-ziemniaki
-pyzy
- sosy
- warzywa gotowane dostępne w sezonie
- 2 rodzaje surówek: z buraczków, kapusty białej
Deser lodowy
- kawa, herbata ( podawana w dzbankach)
+ słodkie
Zimny bufet
-schab ze śliwką w galarecie
-schab z morelą w galarecie
-pierś z kurczaka w galarecie
-rolada z indyka w galarecie
- ozory w galarecie
- ryba w galarecie
- szynka z jajkiem i szparagami w galarecie
- 3 rodzaje sałatek : warzywna, gyros, królewska
- łosoś wędzony w muszelkach
- jajka z kawiorem
- tatar
- pieczywo
- ryba w sosie słodko-kwaśnym
Tort po oczepinach
Kolacja:
-Golonka gotowana podawana z kwaszoną kapustą
- szaszłyki
- udka kurczaka lub pierś kurczaka grillowania
- biała kiełbasa
- bigos
Dodatki: pieczywo, chrzan, musztarda, sos czosnkowy
- barszcz
Flaki lub Żurek:
a nam takie zaproponowano ale ja kila mięs wyrzucę na rzecz ryb, mój narzeczony powiedział ok dopóki nie będę chciała się tatara pozbyć _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
betty22 uzależniony
Dołączył: 13 Maj 2008 Posty: 667 Skąd: woj.opolskie
|
Wysłany: Nie 24 Maj 2009, 16:39 Temat postu: |
|
|
Caliope8 ciekawe menu, az mi ślinka cieknie! _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
Caliope8 uzależniony
Dołączył: 03 Sty 2009 Posty: 813 Skąd: chatka pod lipami
|
Wysłany: Nie 24 Maj 2009, 20:36 Temat postu: |
|
|
mam nadzieje, że gościom też będzie:)
dzięki betty22 _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
Wiesia19 kandydat
Dołączył: 09 Maj 2009 Posty: 41
|
Wysłany: Nie 24 Maj 2009, 21:46 Temat postu: |
|
|
moj brat bierze w tym roku slub, tradycyjne zakopianskie wesele z tradycyjnym jedzeniem i bimbrem. Musze zaczac trenowac, bo wesele we wrzesniu. Do niezlych potraw (przepisow) weselnych polecam program Kuchnia Milosci, ktory ostatnio podpatrzylam na kanale tematycznycm Wedding Tv.maja niezle pomysly. Ja na swoim weselu bede miala tradycyjna slaska kuchnie i juz nie moge sie jej doczekac!! |
|
Powrót do góry |
|
|
Lenka1312 gaduła
Dołączył: 31 Gru 2009 Posty: 278 Skąd: Poznań
|
Wysłany: Pią 1 Sty 2010, 0:14 Temat postu: |
|
|
Calipe8 możesz zdradzić ile płacisz za takie bogate menu? I czy w lokalu czy catering?
Podoba mi się, chociaż nie jestem przekonana do tatara. Ci którzy nie piją wódki, nie powinni go raczej mimo wszystko jeść;p
Ostatnio zmieniony przez Lenka1312 dnia Czw 26 Lip 2012, 9:56, w całości zmieniany 1 raz |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach
|
Zamknij
Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies.
Warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies możesz określić w ustawieniach Twojej przeglądarki.
Warszawa : Katowice : Kraków : Poznań : Wrocław : Łódź : Szczecin : Gdańsk : Toruń : Bydgoszcz : Częstochowa : Olsztyn : Rzeszów : Piła : Zielona Góra : Lublin : Kielce
Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group |
|
|